Gerard Polhuis

OVER MIJ

Ik maak, zoals mijn hele oeuvre laat zien, schilderijen, tekeningen en al dan niet bewerkte foto’s.

Tijdens het werkproces ben ik constant op zoek naar het wonderbaarlijke in het nieuwe werk, iets van mij, iets nieuws, iets ongewoons.

Het komen tot nieuwe ensceneringen is mijn doel door middel van een schijnbaar eenvoudige actie – druipen en vegen – waarbij andere materialen kunnen worden toegevoegd.

Het levert beelden op die zich afspelen buiten mijn direct begripsveld, die grenzen overschrijden, maar ook een weerklank hebben in het artistieke verleden en samensmelten in een nieuw spel.

Meer informatie?

Werken in trance

Deze continuïteit van werken zou niet als gevolg van de herhaling moeten verslijten maar eerder een energetische lading moeten krijgen. Hetgeen gepaard gaat met een emotionele benadering. Niet vanuit een rationeel plan.

De hersenen vinden het heerlijk om aanduidingen en fragmenten aan te vullen. Visuele aanknopingspunten om het onderbewuste te openen en actief te maken.

Schilderijen om naar binnen te gaan en geen uiterlijk vermaak. Ik observeer wat er met mijn werk gebeurt. Na een tijdje word ik zelf de kijker.

Ik heb altijd al mijn verhaal willen vertellen. De werken zijn daarom bevolkt met symbolische ingrediënten, duidelijke contrasten, op de bodem duistere zuigende krachten, samen wandelend naar een mythische wereld.

Tekeningen

Schilderijen

Fotografie